ua en ru

Табачник перед указом про його звільнення з посади голови Міносвіти пішов на лікарняний

Міністра освіти і науки, молоді і спорту Дмитро Табачник перед указом про його звільнення з посади пішов на лікарняний, передавши повноваження своєму першому заступникові Євгену Сулимі. Тим самим він спровокував бюрократичну колізію і, можливо, розраховує повернутися на посаду, пише "Дзеркало тижня. Україна".

Як відомо, 3 грудня Президент Віктор Янукович підписав указ "Про звільнення Табачника з посади міністра освіти і науки, молоді і спорту України" у зв'язку з обранням його народним депутатом.

Проте Табачник також підписав наказ від того ж 3 грудня "Про тимчасове покладання виконання обов'язків". Текст його дуже короткий: "У зв'язку з моєю хворобою наказую покласти тимчасове виконання обов'язків міністра освіти і науки, молоді і спорту України на першого заступника міністра освіти і науки, молоді і спорту України Сулиму Євгена Миколайовича".

"Звичайно, Табачник завжди може викрутитися і сказати, що видав цей наказ за хвилину до того, як поставив свій підпис Президент. І навіть показати лікарняний. Але сам по собі цей документ симптоматичний. Людина, яка з хвилини на хвилину чекає відставки або і взагалі не відає про свою долю, не видає таких наказів. Такі накази залишає людина, яка знає подальший сценарій", - відзначають оглядачі видання.

Читайте також: Янукович схвалив відставку Кабміну, новий склад уряду буде відомий не раніше 12 грудня