ua en ru

Табачник: Жодних затримок у прийомі абітурієнтів в українські ВНЗ не може бути

Жодних затримок у прийомі абітурієнтів до українських вишів не може бути. Про це заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник сьогодні на селекторній нараді з керівниками українських вузів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хотів би ще раз нагадати про важливість змін умов прийому абітурієнтів до ВНЗ) в цьому році. Зокрема, це стосується чіткого і прозорого оприлюднення рейтингових списків вступників, які будуть надходити на основі повної базової загальної середньої освіти... Нагадаю, що перший список повинен бути оприлюднений всіма навчальними закладами не пізніше 12:00 1 серпня. Другий і третій списки зарахованих - не пізніше 12:00 відповідно 5 і 8 серпня", - зазначив Табачник.

Він також нагадав, що Міносвіти пішло назустріч ВНЗ, і на їх прохання на перше зарахування буде виділено більше часу, а на подальше - відповідно три і чотири дні.

"Ще раз наголошую на дедлайні в 12:00 1, 5 і 8 серпня. Ніяких затримок не може бути. За цим будемо стежити надзвичайно уважно аж до анулювання прийому", - пояснив Табачник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що випускники українських шкіл у 2012 р., починаючи з 2 липня, зможуть скористатися електронною системою подачі документів при вступі у ВНЗ.