ua en ru

Табачник: "Міносвіти почне друкувати підручники для наступного навчального року у вересні 2012 р"

Міністерство освіти у вересні почне друкувати підручники для другого класу на наступний навчальний рік. Про це на прес-конференції повідомив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вже в вересні починаємо друк державного замовлення підручників наступного року для другого класу", - повідомив Табачник.

За його словами, з минулого року було змінено систему підготовки підручників. Тепер на обкладинці кожного підручника буде вказано, яка установа робила його психологічну та педагогічну експертизи. Крім того, буде надруковано пробний тираж підручників і поданий на апробацію педагогічних колективів: "Ми хочемо зробити кілька десятків або сотень пробного тиражу і дати його не просто на наукову експертизу, а дати на апробацію в живі колективи".

За словами Табачника, тепер усі угоди із авторами підручників міністерство підписує так, що усі права не лише на рукопис, а й на електрону версію, належать виключно державі.

Раніше Табачник повідомив, що в українських школах з 1 вересня введуть програму "Новий державний стандарт", якою, зокрема, передбачено вивчення іноземної мови з першого класу та зменшення кількості обов'язкових для вивчення предметів.