ua en ru

Сюмар заявляє про відновлення мовлення телеканалів у Києві

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Вікторія Сюмар заявляє про відновлення мовлення низки телеканалів в Києві

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Вікторія Сюмар заявляє про відновлення мовлення низки телеканалів в Києві, після того, як воно було перервано через пожежі в кабельній каналізації біля телецентру на вул. Мельникова. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

"Логіка російських спецслужб досі базується на вченні Леніна про першочергові "пошта, телефон, телеграф". Ще вчора правоохоронні структури взяли під посилену охорону телевежу і інші об'єкти критичної інфраструктури в Києві. На територію "олівця" на Сирці диверсантам потрапити не вдалося. Тому, за попередніми даними, підпалили кабелі в колодязі, доступ до якого є з вулиці, кинувши всередину запальну суміш. Знають про такі колодязі тільки профі... Класична диверсія. За кілька годин локалізували пожежу і відновили мовлення телеканалів. Всі вже в ефірі", - зазначила Сюмар.

Нагадаємо, Українські телеканали "Інтер" , "Перший національний", "Мега", "Ентерфильм" , "К1" , "К2" , "НТН" , "Гамма" і Хsport перервали мовлення через супутник з-за пожежі, що сталася в тунелях між телевежею і приміщенням Національної телерадіокомпанії України. У Державній службі України з надзвичайних ситуацій відзначили, що орієнтовно до 10:30 кабель повинен бути знеструмлений і пожежники зможуть приступити до гасіння. У зв'язку з загрозою знеструмлення Київського телецентру, його переключили на резервні лінії.