ua en ru

Сюмар: фракція БПП не хоче брати на себе відповідальність за обрання нового прем'єра

Фракція "Блок Петра Порошенко" не бажає брати на себе відповідальність за обрання нового прем'єр-міністра і переформатування Кабінету міністрів в цілому.

Про це заступник голови фракції "Народного фронту" Вікторія Сюмар написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"З подивом дізналася, що НФ проти технократичного уряду, який підтримує фракція БПП... Ну і що фракція НФ усвідомила, що Яценюк не може бути прем'єром. Можу сказати, що у фракції НФ є чітке, зовсім інше розуміння: Яценюк і НФ взяли на себе відповідальність за всі непопулярні рішення, свідомо йдучи на падіння рейтингу, інакше країну б чекала фінансова і економічна катастрофа під час війни, і потім за це отримали удари від партнерів по коаліції, які почали розхитувати ситуацію, щоб у зручний момент відмежуватися від непопулярного уряду", - зазначила Сюмар.

За її словами, "всі розмови про те, хто заважає призначити технократичний уряд, це ніщо інше, як бажання взяти прем'єра і уникнути відповідальності".

"Це як мінімум не по-партнерськи. Це бажання вічно уникати відповідальності. А постійні докори в адресу один одного точно не сприяють партнерській роботі в Раді. Ну і останнє. Якщо БПП підтримує технократичний уряд, нехай публічно висуває Наталію Яресько та її програму та починає прозорий процес консультацій не тільки на Банковій, але і під куполом. Фракція НФ не може мати позицію щодо питання, яке навіть не обговорювала. Я особисто точно підтримаю таку пропозицію", - написала політик.

Вона впевнена, що "суть політики - знаходити компроміси і йти вперед, а не постійно уникати відповідальності і бажання першим замостити "меседжі" та вибрати зручний для себе дискурс".

"Нас всіх рано чи пізно будуть оцінювати за результатами, а не за словами. А досягти цих результатів можна лише спільною важкою роботою. Щоб ця робота відбулася, треба менше критичних слів, а більше конкретних справ і грамотних, а не емоційних рішень...", - підсумував нардеп.

Раніше лідер фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко заявив, фракція "Блок Петра Порошенко" у Верховній Раді України підтримує ідею "технократичного" Кабінету міністрів, "Народний фронт" виступає за "партійний".