ua en ru

Ситнику після ідентифікації голосу буде вручено підозру, - Луценко

Ситнику після ідентифікації голосу буде вручено підозру, - Луценко Фото: Юрій Луценко (gp.gov.ua)

ГПУ готує підозру директору НАБУ

Юрій Луценко заявив, що директору НАБУ Артему Ситнику після ідентифікації голосу на записах розмов буде вручено підозру. Про це Генпрокурор Юрій Луценко розказав в ефірі каналу "Прямий".

За його словами, він зіткнувся із "непорозумінням з боку журналістського корпусу".

"В принципі, я в прокуратурі знаходжусь для того, щоб захищати права журналістів, в тому числі. Але я маю ще й розслідувати злочини. І якщо журналіст є свідком злочину, я змушений витребувати в законному порядку через суд дані із мобільного оператора, коли в цьому місці в НАБУ знаходилися два журналісти і один не журналіст. Як тільки відповідь прийде, ми змушені будемо сформувати підозру і вручити її особі, чий голос ідентифікований під час цих дій – пану Ситнику", - сказав Луценко.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва у п'ятницю, 14 вересня, не зміг провести судове засідання за скаргою головного редактора програми журналістських розслідувань "Схеми" Наталі Седлецької.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що генеральний прокурор України Юрій Луценко підтвердив, що ГПУ отримала доступ до телефонів Седлецької та Бердинських, які проходять свідками у справі про розголошення держтаємниці директором НАБУ Артемом Ситником. У ГПУ також заявляли, що телефони журналістів прослуховувати не будуть.