ua en ru

Ситник розповів про "таємні" перевірки детективів НАБУ на доброчесність

Ситник розповів про "таємні" перевірки детективів НАБУ на доброчесність Фото: Артем Ситник (РБК-Україна)

Не було жодного випадку, коли детектив не пройшов би перевірку на доброчесність

В складі Національного антикорупційного бюро України діє управління внутрішнього контролю, що проводить "таємні" перевірки детективів. Про це в ексклюзивному інтерв'ю "Одесской жизни" розповів директор НАБУ Артем Ситник, повідомляє прес-служба відомства.

"Велика зарплата детектива НАБУ зводить до мінімуму корупційні ризики в самому Бюро, але, природно, не ліквідує їх повністю. Тому в складі бюро є Управління внутрішнього контролю. Основні методи його роботи - перевірка детективів на доброчесність, а також моніторинг їхнього способу життя", - повідомив він.

Ситник також зазначив, що графік таких перевірок відомий тільки йому. Крім того, він додав, що не було жодного випадку, коли детектив не пройшов би перевірку на доброчесність.

"При перевірці на доброчесність для детектива створюються умови, близькі до корупційного злочину. Графік таких перевірок таємний, він відомий тільки директору НАБУ. До речі, на сьогодні не було жодного випадку, коли детектив не пройшов би перевірку на доброчесність", - розповів Ситник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник не виключає, що його спробують усунути з посади голови НАБУ.