ua en ru

Cитник розповів, коли Онищенку оголосять про підозру

Cитник розповів, коли Онищенку оголосять про підозру Фото: голова НАБ Артем Ситник повідомив, коли буде звинувачено підозрюваного у корупційних схемах нардепа

Це відбудеться лише після зняття з нардепа депутатської недоторканності

Національне антикорупційне бюро України (НАБ) зможе офіційно оголосити про підозру нардепу Олександру Онищенку, якого підозрюють у корупційних схемах з газом, тільки після зняття з нього недоторканності. Про це в ефірі "5 каналу" повідомив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

"Онищенко запросив ряд каналів, почав піаритися, що його ніхто не приймає, хоча він не був викликаний в НАБУ у той день. Використовуючи свій статус народного депутата, який у нього поки що є, як імунітет, попросився до мене на прийом. Я його прийняв. У нас була бесіда, він попросив оголосити якомога швидше підозру, звичайно, було роз'яснено, що до певного рішення парламенту підозра не буде оголошена", - розповів Ситник.


Він додав, що зараз у Онищенка, як і у інших 10 осіб, статусу підозрюваного бути не може, оскільки відповідне рішення може бути ухвалене, якщо Рада проголосує про зняття недоторканності.

Антикорупційні органи 15 червня в рамках розслідування корупційної схеми із перепродажу газу, видобутого в рамках спільної діяльності з державним підприємством "Укргазвидобування", провели 37 обшуків у Львові, Дніпропетровську та Києві. В результаті було затримано 10 осіб, підозрюваних у причетності до газовій схемі.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України (НАБ) завербувало кілька співробітників "Укргазвидобування" для фіксації злочинів угруповання екс-президента України Віктора Януковича в період з січня 2013 по 2016 рік.