ua en ru

НАБ у справі "Укргазвидобування" довелося вербувати співробітників компанії

НАБ у справі "Укргазвидобування" довелося вербувати співробітників компанії Фото: глава НАБ Артем Ситник

Співробітники "Укргазвидобування" вели аудіо та відеозапис зловживань

Національне антикорупційне бюро України (НАБ) завербовало кілька співробітників "Укргазвидобування" для фіксації злочинів угруповання екс-президента України Віктора Януковича в період з січня 2013 по 2016 рік. Про це йдеться в статті РБК-Україна "Велика рибалка: до кого приведуть гучні арешти ГПУ і НАБУ".

За інформацією РБК-Україна завербовані працівники вели аудіо і відеозапис.


НАБ майже з самого початку вело справу зловживань угрупування Януковича і на відміну від Генеральної прокуратури України відразу назвало всіх фігурантів справи.

НАБ подав у Раду подання, де говориться, що Онищенко створив групу з 20 осіб, у тому числі співробітників "Укргазвидобування", для отримання прибутку від реалізації природного газу, видобутого операторами спільної діяльності ТОВ "Надра Геоцентр", ТОВ Фірма "Хас" і ТОВ "Карпатнадраінвест".

Слідчі НАБ встановили, що газ був проданий ряду підприємств по ціні 2,6 тис. грн, а ті в свою чергу перепродали цей газ промисловим підприємствам по 6,9 тис. грн.

"В результаті з бюджету було виведено 1,6 млрд гривень. Ще 1,3 млрд гривень були втрачені у вигляді несплаченої рентної плати, яку рассрочила ГФС", - йдеться в статті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд заарештував десятого фігуранта справи щодо "газових схемах.