ua en ru

Ситник спростував інформацію про вимогу Вашингтоном відставки Шокіна

Ситник спростував інформацію про вимогу Вашингтоном відставки Шокіна Фото: директор антикорупційного бюро Артем Ситник

В ході візиту обговорювалося створення нових антикорупційних органів

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник спростував інформацію про вимогу Вашингтоном відставки генпрокурора України Віктора Шокіна в обмін на 1 млрд доларів фінансової допомоги. Про це він повідомив, відповідаючи на запитання в ефірі "Голосу Америки".

Зі слів Ситника, ця новина з'явилася раніше, ніж українська делегація потрапила на зустріч в держдеп США.

"Ця новина з'явилася раніше, ніж ми потрапили на зустріч у державний департамент, тому це трохи схоже на провокацію. На зустрічі ми обговорювали статус створення нових антикорупційних органів - національного антикорупційного бюро та спеціалізованої антикорупційної прокуратури", - повідомив Ситник.

Ведучий уточнив, чи взагалі не згадувалося ім'я генпрокурора в ході візиту до Вашингтона, та чи слід вважати інформацію, викладену раніше у ЗМІ, неправдивою.

"Так, як новина викладена, такої інформації не було на зустрічі", - відповів Ситник.

Деякі українські ЗМІ раніше розповсюдили інформацію нібито у Вашингтоні під час візиту української делегації до держдепартаменту українській владі дали зрозуміти, що надання Україні кредиту в розмірі 1 млрд доларів залежить від відставки генерального прокурора Віктора Шокіна.

Нагадаємо, заступник генерального прокурора України Віталій Касько вважає, що західні партнери більше не будуть фінансувати проведення реформи прокуратури.

"Вони вклали багато ресурсів, у тому числі фінансових, і людських, і, звичайно, результат їх певною мірою розчарував. Наскільки мені відомо, планів фінансувати подальші конкурси в регіональні прокуратури у західних партнерів немає", - зазначив Касько.