ua en ru

Ситник назвав головну загрозу для НАБУ

Ситник назвав головну загрозу для НАБУ Фото: Артем Ситник (twitter.com/nab_ukr)

Ситник відзначив "опір діючої політичної еліти антикорупційним органам"

Голова Національного антиукоррупционного бюро України Артем Ситник назвав головну загрозу для НАБУ. Про це він розповів в інтерв'ю "Українським новинам".

Зокрема, Ситник відзначив "опір діючої політичної еліти антикорупційним органам".

"Обсяги "чорного піару" щодо НАБУ ростуть, що прогнозовано. Адже у фокусі Бюро розслідувань - чиновники топ-рівня. І чим ближче ми до них підбираються, тим більше відчуваємо опір з їх боку, у тому числі і з залученням медійних ресурсів", - заявив він.

Також Ситник заявив про активні спроби маніпулювати громадською думкою з метою дискредитації діяльності НАБУ з боку опонентів.

"В даний момент їх (опонентів НАБУ, - ред.) зусилля сфокусовані на наших міжнародних партнерів. Але, на щастя, публікації в ЗМІ - далеко не єдине джерело, на підставі якого міжнародні партнери роблять свої висновки. З іншого боку, не можна не визнати, що зростання погроз на нашу адресу побічно свідчить про оцінку нашої роботи: якби ми нічого не робили, про нас ніхто б нічого поганого не писав", - сказав він.

Крім того, Ситник заявив про відсутність конфлікту між НАБУ та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

"Це один з найбільш поширених мені питань під час інтерв'ю протягом останніх півтора років. Конфлікту немає. Але є спроби його роздути. Адже це на руку фігурантам наших розслідувань", - повідомив Ситник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами генпрокурора України Юрія Луценка, між правоохоронними органами України немає протистояння.