ua en ru

Син Трампа опублікував листування про зустріч з юристом з РФ

Син Трампа опублікував листування про зустріч з юристом з РФ Фото: Дональд Трамп-молодший (flickr.com/gageskidmore)

Син президента США опублікував листування з Весельницькою

Син президента США Дональд Трамп-молодший оприлюднив електронну переписку з PR-спеціалістом одного з британських таблоїдів Робом Голдстоуном з приводу зустрічі з російським адвокатом Наталією Весельницькою. Про це він написав у своєму Twitter

"Я звертаюся до всіх: щоб все було цілком прозоро, я публікую мою електронну переписку з Робом Голдстоуном з приводу зустрічі 9 червня 2016 року", - йдеться в повідомленні Трампа-молодшого.

Так, Трамп-молодший стверджує, що Весельницька мала намір надати компрометуючу інформацію про Хілларі Клінтон під час передвиборної кампанії в США.

Трамп-молодший повторив, що погодився зустрітися з нею заради нібито обіцяного компромату на Хілларі Клінтон. Він також підкреслює, що Весельницька не є державним чиновником.

З пояснення Трампа-молодшого до листування випливає, що Голдстоун отримав пропозицію від російського бізнесмена і співака Еміна Агаларова надати якусь інформацію, що стосується колишнього держсекретаря США і на той момент кандидата в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон.

Раніше видання The New York Times повідомило, що напередодні зустрічі з російським адвокатом Наталією Весельницькою Дональд Трамп-молодший отримав електронний лист, в якому говорилося про те, що інформація про Хілларі Клінтон є частиною зусиль уряду Росії щодо надання допомоги передвиборній кампанії його батька. Видання вказує, що сина Трампа не турбувало походження цих документів.

У свою чергу, в інтерв'ю NBC Наталія Весельницька заявила, що не має зв'язків з Кремлем і що її зустріч з Дональдом Трампом-молодшим була пов'язана з ситуацією навколо "закону Магнітського". Юрист також спростувала інформацію про те, що їй повідомляли якісь компрометуючі Клінтон дані.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Дональд Трамп призначив спецпредставника США по Україні на прохання канцлера Німеччини Ангели Меркель.