ua en ru

Син Трампа в жовтні зустрічався з проросійськими експертами щодо Сирії, - WSJ

Син Трампа в жовтні зустрічався з проросійськими експертами щодо Сирії, - WSJ Фото: Дональд Трамп-молодший був помічений на переговорах щодо Сирії з проросійськими експертами

Під час переговорів нібито йшлося про важливість ролі РФ на Близькому Сході

Син обраного президента США Дональда Трампа 11 жовтня провів у Парижі переговори з проросійськими експертами щодо врегулювання конфлікту в Сирії. Про це повідомила The Wall Street Journal.

Згідно з інформацією видання Дональд Трамп-молодший зустрівся з групою експертів у готелі "Рітц".

Серед учасників зустрічі називають дипломатів, бізнесменів і політиків, налаштованих на співпрацю з Росією у врегулюванні конфлікту в Сирії.

Так, засновниками цієї експертної групи є Фаб'єн Бауссар і його дружина Ранда Кассіс, які вважають, що завершення сирійської війни можливе лише за участі президента країни Башара Асада.

У матеріалі видання стверджується, що Кассіс підтримує Кремль.

Кассіс в коментарі виданню повідомила, що під час зустрічі вона казала Трампу-молодшому про важливу роль Росії на Близькому Сході та з її слів, син нового президента США проявив себе як прагматичний і гнучкий політик.

Факт зустрічі Дональда Трампа-молодшого підтвердила радник нового глави Білого дому Кельянне Конвей, правда, вона не підтвердила, що він розмовляв саме з Кассіс, яка часто приїжджає в Москву.

За інформацією WSJ, на зустрічі в готелі "Рітц" також були присутні колишній президент Туреччини Абдулла Гюл, екс-генсек ООН Кофі Аннан та Джеймс Рубін, який працював якийсь час прес-секретарем Держдепу ООН.

Нагадаємо, раніше чинний президент США Барак Обама запевнив європейські країни, що перемога Дональда Трампа на виборах не принесе різких змін у політиці США.