ua en ru

Син Януковича міг загинути через бажання зробити ефектний фотознімок

Син Януковича міг загинути через бажання зробити ефектний фотознімок Віктор Янукович-молодший

До загибелі сина Віктора Януковича-молодшого могло призвести нехтування правилами безпеки, обумовлене бажанням зробити ефектний фотознімок на озері Байкал. Про це пише російська "Новая газета".

"Янукович виїхав на лід лише для забави. Для ефектних знімків на закатном тлі мис Хобой, мальовничих стрімких скель - тут вони немов величезний звір, припав до озера. Місце, вибране для селфи, шанується на Байкалі здавна, на Хобое медитують представники різних духовних шкіл, повно шаманської атрибутики", - пише видання.

За наданою іркутським ГУ МНС інформації, розповідями місцевих жителів, шестеро туристів 20 березня зупинилися в готелі біля Харанцов. У той же вечір вони виїхали на лід Малого моря і вирушили до північного краю острова.

"По льоду там прокладена дорога, нею активно користуються (місцеві їздять на УАЗах - "хлібинах" і мотоциклах, дороги в північній половині острова ні взимку, ні влітку фактично немає - є напрям). Але ніхто не сунеться за мис Хобой, на лід вже Великого моря", - відзначає "НГ".

Янукович-молодший цим правилом знехтував, як і тим, щоб взяти провідника з місцевих і виїхав у Велике море, віддалившись від мису на 200 метрів. Глибини тут приблизно від 20 до 50 метрів.

Коли машина йшла у воду, син екс-прехидента встиг відкрити двері, проте авто накренилося на водійську сторону.

Врятувалися викликали МНС і швидко пішли від ополонки. В 23.40 їх виявили: вони пройшли по льоду в напрямку до житла 10 км. Катером на повітряній подушці "Хивус" їх відвезли в Сахюрту, потім рятувальники і співробітники ГІМС повернулися до місця НП.

Тіло знайшли під льодом, на поверхні води, тобто водій зміг вибратися з машини. 21 березня тіло передали поліції, а на наступний день забрали родичі і вивезли приватним рейсом з аеропорту Іркутська з дозаправкою в Уфі.
Нагадаємо, 23 березня Януковича-молодшого поховали на меморіальному військовому кладовищі в Севастополі. Повідомлялося, що на похоронах був втік з України екс-президент Віктор Янукович.

Зазначимо, раніше про подробиці загибелі брата розповів старший син екс-президента України Олександр Янукович.