ua en ru

Сиктивкарський суд дозволив українцю Афанасьєву відбувати покарання ближче до домівки

Сиктивкарський суд дозволив українцю Афанасьєву відбувати покарання ближче до домівки Фото: засуджений у справі Сенцова Геннадій Афанасьєв зможе відбувати покарання в Криму

Негайне переведення засудженого поки що не затверджене

Сиктивкарський міський суд (Російська Федерація) визнав за українцем Геннадієм Афанасьєвим, фігурантом кримінальної справи щодо українського режисера Олега Сенцова, право відбувати покарання в Криму. Про це йдеться у рішенні суду за скаргою засудженого, передає "Комерсант".

За Афанасьєвим визнається право на відбування покарання у колонії, розташованій максимально близько до місця проживання, як це закріплено у ст. 8 Європейської конвенції про захист прав людини і основних свобод.

"Покласти на ФСВП РФ обов'язок вирішити питання про місце подальшого відбування покарання", - йдеться в документі.

Тим не менш, згідно з інформацією видання, суд не погодився забезпечити негайне переведення засудженого в одну з колоній в Криму, або в найближчих до нього суб'єктах РФ.

Геннадій Афанасьєв був ключовим свідком у справі українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка, яких 25 серпня засудили до 20 і 10 року строго режиму відповідно. Афанасьєв на суді відмовився від своїх свідчень, зізнавшись, що слідство отримало їх шляхом тортур.

Нагадаємо, раніше РФ ввела більш жорсткі умови утримання під вартою українцю Геннадію Афанасьєву, який є фігурантом кримінальної справи щодо українського режисера Олега Сенцова.