ua en ru

SWIFT попереджає про зростання загрози кібератак для банків по всьому світу

SWIFT попереджає про зростання загрози кібератак для банків по всьому світу Фото: міжнародна платіжна система SWIFT

Хакери знайшли нові способи проведення атак

Міжнародна платіжна система SWIFT попередила про зростання кіберзагрози для банків по всьому світу, так як хакери знайшли нові способи проведення атак. Про це передає Reuters, посилаючись на відповідний лист компанії.

Так, лист було відправлено 2 листопада. Кібератаки і нові тактичні рішення хакерів підкреслили вразливість мережі обміну SWIFT, по якій щодня переводяться мільярди доларів.

"Загроза дуже стійка, витончена, і вона все ще залишається", - підкреслила компанія в листі.

Відзначимо, що згідно з нещодавно відкритим даними, SWIFT все ще перебуває в групі ризику через рік, після того як хакери в лютому вкрали 81 млн доларів у Центрального банку Бангладеш.

Крім того, голова відділу з безпеки клієнтів системи Стівен Гіндердале повідомив Reuters, що банки, які використовують SWIFT, в тому числі центральні банки і комерційні банки, піддалися "значній" кількості атак, і в чверті з них хакерам вдалося вкрасти гроші.

У листі компанія попередила своїх клієнтів, що хакери поліпшили свої методи кібератак, ставлячи під загрозу банківські системи. Одна з нових тактик, йдеться в листі, дозволяє використовувати програмне забезпечення, яке може отримати доступ до комп'ютерів, через які надаються послуги з технічної підтримки.

"На жаль, ми продовжуємо спостерігати випадки, коли хакери погрожували нашим клієнтам", - відзначили в компанії.

Зокрема, злодії надсилали їм помилкові платіжні інструкції через систему SWIFT.

Нагадаємо, в червні українські банки зазнали хакерської атаки через SWIFT на мільйони доларів.