ua en ru

SWIFT знову підключить частину іранських банків

SWIFT знову підключить частину іранських банків Фото: SWIFT

Міжнародна міжбанківська система підключить ті фінустановки Ірану, які раніше були відключені через причетність до незаконних ядерних розробок

SWIFT, міжнародна міжбанківська система передачі інформації та здійснення платежів, підключить іранські банки, які ЄС зняв санкції. Підключення пройде автоматично, після закінчення адміністративної та технічної перевірки, повідомляє прес-служба SWIFT.

У повідомленні говориться, що до системи підключаться ті банки Ірану, щодо яких Європейських Союз зняв санкції по відношенню до інших - зберігається заборона системи на надання спеціалізованих послуг обміну фінансовими повідомленнями.

Від міжбанківської системи деякі банки Ірану були відключені у 2012 році з-за їх причетності до обміну інформацією про незаконні ядерні розробки. 16 січня 2016 року частина міжнародних санкцій відносно Ірану була знята після того, як Міжнародне агентство з атомної енергії оприлюднило доповідь щодо ядерної програми країни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Джон Керрі, держсекретар США, оголосив про вступ в силу зняття санкцій з Ірану.