ua en ru

Поліція порушила справу за фактом трагедії у Затоці

Поліція порушила справу за фактом трагедії у Затоці Фото: Затока

Розпочато дві кримінальні провадження за ознаками кримінального правопорушення

За фактом утоплення чотирьох осіб (двоє з них діти віком 14 та 16 років) у смт Затока Лиманського району Одеської області в акваторії Чорного моря порушили кримінальну справу. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

"За даним фактом розпочато дві кримінальні провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (додаткова кваліфікація нещасний випадок) і ч. ст 2. 137 (неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей) Кримінального кодексу України", - розповів начальник Білгород-Дністровського відділу поліції Віталій Овчаренко.

"По кримінальній справі призначені судово-медичні експертизи, триває слідство", - наголошується в повідомленні.


Як наголошується, в ході досудового слідства встановлено, що для участі в музичному конкурсі, в Одесу прибули 45 дітей - учнів однієї з Тернопільських шкіл у супроводі 5 дорослих, які зупинилися на базі відпочинку станції Лиманська селище Затока Одеської області. Перебуваючи на території бази, 14-річна дівчина та 16-річний хлопець, незважаючи на несприятливі погодні умови для купання, без дозволу і нагляду дорослих, самостійно вирушили купатися.

"У зв'язку з тим, що погодні умови сприяли виникненню великих хвиль на воді, діти почали тонути, помітивши це, 46-річний вихователь, який приїхав разом з ними намагався їм допомогти, але теж почав тонути. В цей час, побачивши. що тонуть люди, 31-річний житель міста Хмельницький, який знаходився поблизу на березі, зайшов у море і намагався їм допомогти, але надати допомогу йому не вдалося, в результаті він також потонув", - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Затоці в результаті шторму потонуло 4 людини.