ua en ru

У зв'язку з ситуацією на Донбасі економіка Дніпропетровської обл. зросла майже в 1,5 рази

В січні 2015 року порівняно з січнем минулого року економіка регіону зросла майже в 1,5 рази. Про це повідомила прес-секретар Дніпропетровської облдержадміністрації Олена Кальянова, передає РБК-Україна.

"Говорячи про економічну ситуацію в області, ми повинні відзначити, що наш регіон є на сьогоднішній день єдиним найменш постраждали від кризи. Частка Дніпропетровщини в обсягах реалізації промислової продукції в загальноукраїнському показнику збільшилася за рік до 20 відсотків", - повідомила Кальянова.

Вона пояснила, що, переважно, це пов'язано з трагічною ситуацією, в якій опинилися підприємства Донбасу. Наприклад, через закриття багатьох з них дніпропетровські підприємства вийшли в "плюс" по чавуну на 13,2%, по сталі - на 17,4%, прокату - майже на 25%. Приріст виробництва коксу склав 10,7%, феросплавів - 54%.

Нагадаємо, рік тому Дніпропетровська область вперше за роки незалежності України вийшла на обсяг реалізації промислової продукції в 69 млрд грн, ставши абсолютним всеукраїнським лідером за цим показником.