ua en ru

Пов'язана з витоком даних із Facebook компанія Cambridge Analytica закривається

Пов'язана з витоком даних із Facebook компанія Cambridge Analytica закривається Фото: Cambridge Analytica (колаж РБК-Україна)

У компанії заперечують звинувачення в незаконних діях

Консалтингова компанія Cambridge Analytica, яка опинилася в центрі скандалу через використання даних користувачів Facebook, закривається. Про це повідомляє BBC.

Зокрема компанію звинуватили у неналежному використанні даних 87 мільйонів користувачів Facebook під час передвиборчих кампаній у різних країнах світу, зокрема, в США.

"Протягом останніх кількох місяців компанія Cambridge Analytica була об'єктом численних необґрунтованих звинувачень, і, попри зусилля компанії, спрямовані на те, щоб виправити цю ситуацію, була облитою брудом за діяльність, яка є не тільки законною, а й широко визнається як стандартний компонент інтернет-реклами як у політичній, так і бізнесовій сфері", - йдеться у заяві компанії.

Нагадаємо, у США почали розслідування стосовно Facebook і Cambridge Analytica через незаконне використання даних користувачів соцмережі під час виборів 2016 року. Британська компанія з допомогою програми отримала інформацію про більш як 50 млн користувачів, на основі чого було розроблено алгоритм аналізу політичних уподобань виборців.