ua en ru

Пов'язана з РФ кіпрська компанія просить передати їй майно заводу "Океан", - ЗМІ

Пов'язана з РФ кіпрська компанія просить передати їй майно заводу "Океан", - ЗМІ Фото: ЗМІ дізналися про нові подробиці у ситуації навколо заводу "Океан"

Zonel Operations Ltd просить передати їй все майно заводу "Океан"

Кіпрська компанія "Zonel Operations Ltd", яку пов'язують з екс-міністром енергетики РФ, екс-членом ради директорів ВАТ "Газпром" Ігорем Юсуфовим, просить передати їй все майно миколаївського суднобудівного заводу "Океан". Про це повідомляють миколаївські ЗМІ з посиланням на заяву, яку "Zonel Operations Ltd" подала в Печерський районний суд Києва 17 лютого 2017 року.

Як зазначає видання, постановою від 9 вересня 2016 Печерський районний суд Києва наклав арешт на все рухоме і нерухоме майно ПАТ "МСЗ " Океан". Цією ж постановою суд розпорядився передати майно заводу на "відповідальне зберігання".

"Відповідальним зберігачем" був призначений Леонід Шумило, директор ТОВ "Океан-Судноремонт". Однак 14 листопада 2016 року Апеляційного суду Києва задовольнив скаргу ліквідатора ПАТ НСЗ "Океан" Ірини Сербін і скасував постанову Печерського суду в частині передачі майна заводу "Океан" на відповідальне зберігання.

ЗМІ зазначають, що відповідальність за виконання рішення Апеляційний суд поклав на співробітників Генеральної прокуратури. Скасовуючи передачу майна на "відповідальне зберігання", суд врахував той факт, що Леонід Шуміло на момент передачі, був і досі є фігурантом кримінальної справи за фактом фальсифікації документів про працевлаштування на завод "Океан".

altДжерело фото - "НикВести"

Прохання передати ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" "Zonel Operations Ltd", представник кіпрської компанії аргументує тим, що уповноважені апеляційним судом співробітники прокуратури "об'єктивно не будуть виконувати необхідні заходи по охороні та ремонту заводу "Океан". Також представник "Zonel Operations Ltd" вважає, що саме цій компанії потрібно передати все майно завод "Океан", оскільки "Zonel Operations Ltd" є власником 98,7% акцій ПАТ, пише видання.

При цьому у своїй заяві Печерського суду, "Zonel Operations Ltd" просить просто передати їй усе майно ПАТ МСЗ "Океан", без застереження "на відповідальне зберігання".

Також з матеріалів, переданих "Zonel Operations Ltd" суду, видання повідомляє, хто уповноважений представляти інтереси компанії в Україні.

З посиланням на довіреність, видану компанією 1 вересня 2016 року на Кіпрі (місто Нікосія), представляти інтереси "Zonel Operations Ltd" в судах, правоохоронних органах та інших інстанціях України мають право четверо громадян України. А саме: Ігор Ігнатов (зареєстрований в місті Харцизьк Донецької області), Валерій Морозов (Миколаїв), Леонід Шумило (Київ) і Олександра Жарікова (Київ), пише миколаївське ЗМІ.

Наголошується, що Леонід Шуміло і Валерій Морозов - є співробітниками ТОВ "Океан-Судноремонт", якому з 9 вересня по 14 листопада 2016 року було передано на відповідальне зберігання все майно заводу "Океан". Також як повідомляли ЗМІ, Леонід Шумило і Валерій Морозов є фігурантами цього кримінального провадження за фактом фальсифікації документів про працевлаштування на завод "Океан", а також кримінального провадження за фактом невиконання постанови Печерського суду про заборону користування майном заводу "Океан".

За даними миколаївських ЗМІ, Леонід Шумило раніше представляв "Zonel Operations Ltd", але намагався приховати цю інформацію від журналістів.

Розгляд заяви "Zonel Operations Ltd" призначено на вівторок, 14 березня 2017 року Печерським судом Києва.