ua en ru

"Свобода" вимагає створення в Раді ТСК щодо розслідування корупції в уряді Яценюка

Під Верховною Радою проходить мітинг ВО "Свобода", близько 1000 учасників якого вимагають створення в парламенті тимчасової слідчої комісії щодо розслідування корупції в уряді Арсенія Яценюка. Про це повідомляє прес-служба "Свободи".

Народний депутат від "Свободи" Андрій Іллєнко, який вийшов до активістів, повідомив, що "Свобода" вимагає поставити питання про створення ТСК першим у порядку денному.

"Якщо питання не буде поставлене на голосування, ми будемо блокувати трибуну. І до нас готові приєднатися депутати як з інших фракцій, так і позафракційні", - заявив Іллєнко.

Нагадаємо, 18 березня голова Держфінінспекції України Микола Гордієнко озвучив звинувачення щодо корупційних зловживань на понад 7, 5 млрд грн в Кабінеті міністрів. "Корупційні схеми в Україні очолює уряд Яценюка", - заявив Гордієнко.

За словами Іллєнка, уряд має нести в першу чергу політичну відповідальність за факти корупції, якщо їх буде доведено, а безпосередніх винуватців мають встановити ТСК та Генпрокуратура. Під час розслідування, за його словами, Яценюк має бути відсторонений від виконання своїх обов'язків.

"Треба дати оцінку уряду, який прийшов на гаслах Майдану, а робить все навпаки. Це - уряд Антимайдану", - заявив Іллєнко.