ua en ru

Світоліна завершила сезон перемогою над першою ракеткою світу

Світоліна завершила сезон перемогою над першою ракеткою світу Фото: Еліна Світоліна (WTA)

Українка здобула свою першу перемогу на Підсумковому турнірі WTA

Перша ракетка України Еліна Світоліна здобула перемогу в заключному матчі групового раунду Підсумкового турніру, здолавши першу ракетку світу румунку Симону Халеп з рахунком 6: 3, 6: 4. Про це повідомляється на сайті змагань.

Матч тривав 1 годину 11 хвилин, за які українка один раз подала навиліт і один раз допустила "подвійну", реалізувавши при цьому 3 з 5 брей-поінтів. Халеп, в свою чергу, двічі зробила ейс і один раз помилилася на подачі, продемонструвавши 100% реалізацію брейк-поінтів - 1/1.

Незважаючи на перемогу, українка не зуміла пробитися в півфінал. Перемога Каролін Гарсії над Каролін Возняцкі позбавила Світоліну навіть теоретичних шансів на продовження боротьби.

Таким чином, в півфінал з "червоної групи" вийшла датчанка і француженка, які здобули по 2 перемоги і по 1 разу програли.

Відзначимо, що в нинішньому сезоні Світоліна встановила національний рекорд, посівши у вересні третє місце в світовому рейтингу. У 2017 році українка виграла п'ять турнірів, завоювавши трофеї в Тайбеї, Дубай, Римі, Стамбулі і Торонто.

Нагадаємо, перша ракетка України і четверта ракетка світу Еліна Світоліна невдало стартувала на підсумковому турнірі Жіночої тенісної асоціації (WTA), який проходить в Сінгапурі.