ua en ru

Свідків по справі Карпюка і Клиха намагалися затримати в Чечні

Свідків по справі Карпюка і Клиха намагалися затримати в Чечні Фото: свідків по справі Карпюка і Клиха намагалися затримати в Чечні

Після засідання суду по справі Карпюка і Клиха свідки були терміново вивезені за межі Росії

Співробітники міграційної служби РФ намагалися затримати в Грозному (Чечня), що приїхали з України свідків у справі українців Миколи Карпюка та Станіслава Клиха. Про це повідомив адвокат Докка Іцлаєв, передає "Кавказький вузол".

Після засідання суду по справі Карпюка і Клиха свідки "були терміново вивезені за межі Росії", повідомив український консул Олександр Гончаров.

Повідомляється, що свідки по справі Клиха і Карпюка сьогодні розповіли суду про їх алібі. В ході засідання були допитані родичі Карпюка і Клиха, а також українська правозахисниця і журналістка, співробітниця Центру громадянських свобод Марія Томак. За її словами, у 1994-1995 роках Карпюк доглядав за хворою матір'ю, а Клих навчався в Київському національному університеті.

За словами адвоката Іцлаєва, свідків, які приїхали з України, він розмістив у своїй квартирі.

"Вважаючи, що можливі всілякі провокації, я поселив їх у себе. Але сьогодні вранці, незадовго до початку засідання суду, до мене додому прийшли співробітники міграційної служби. Вони спробували затримати свідків, так як вони не зареєструвалися за місцем перебування", - розповів адвокат.

Як підкреслив адвокат Докка Іцлаєв, в результаті свідків з України вдалося допитати в ході засідання суду у Грозному.

За його словами, свідки чітко і ясно пояснили, що ні Клих, ні Карпюк не були і не могли бути на території Чечні в 1994-1995 роках.

Нагадаємо, 17 березня суд у столиці російської республіки Чечні, Грозному, відхилив апеляцію на продовження запобіжного заходу для громадян України Миколи Карпюка та Станіслава Клыха.