ua en ru

Свідків у "справі Чийгоза" в Україні будуть судити за держзраду, - прокуратура

Свідків у "справі Чийгоза" в Україні будуть судити за держзраду, - прокуратура Фото: Ахтем Чийгоз

Серед свідків у "справі Чийгоза" виявилися 2 екс-депутата ВР АРК

У прокуратурі Автономної республіки Крим (АРК) заявили, що двох свідків у "справі Ахтема Чийгоза" будуть судити за державну зраду. Про це повідомляє "Крим реалії", посилаючись на інформацію від прокуратури АРК.

"Серед свідків з боку обвинувачення у справі одного з лідерів кримських татар, заарештованого Ахтема Чийгоза, якого судять в окупованому Криму, виявилися 2 колишніх депутата Верховної Ради АРК Сергій Цеков і Ольга Ковітіді. Стосовно них прокуратура АРК направила до суду обвинувальні акти за держзраду", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі підкреслили, що громадянин України Ахтем Чийгоз брав участь у мирному мітингу в підтримку територіальної цілісності країни, не порушуючи національного законодавства.

"Прізвища інших "свідків" коментувати недоцільно, оскільки це керівники окупаційної влади. В результаті, ми бачимо чергове неправдиве обвинувачення і утиски за політичні погляди. Оскільки досудове розслідування триває, подробиці допиту свідків не підлягають розголошенню", - заявив прокурор АРК Гюндуз Мамедов.

Відзначимо, "справу Чийгоза" суд РФ розглядає в рамках "справи 26 лютого" після того, як 20 липня суд на закритому засіданні розділив цю справу на два: окремо - заступник голови Меджлісу кримських татар Ахтему Чийгозу, і окремо за іншим фігурантам процесу - Алі Асанову і Мустафі Дегерменджи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на засіданні у справі одного з лідерів кримськотатарського національного руху Ахтема Чийгоза у Верховному суді анексованого Росією Криму 7 серпня "прокурор" Анастасія Супряга запросила для обвинуваченого покарання у вигляді позбавлення волі на строк 8 років з відбуванням у колонії загального режиму.