ua en ru

Свідок у справі "Родовід Банку" закликає суд до об'єктивного процесу щодо Шепелєва

Свідок у справі "Родовід Банку", екс-віце-президент цього банку Сергій Дядечко закликає суд до об'єктивного процесу щодо екс-нардепа Олександра Шепелєва. Про це Дядечко заявив на прес-конференції.

Він повідомив, що за наявною у нього інформацією 25,8 млн дол, виділені державою на рекапіталізацію "Родовід Банку", були перераховані на швейцарські рахунки компаній сім'ї Шепелєва.

Дядечко, як ключовий свідок у справі "Родовід Банку", нагадав про причетність Шепелєва до замаху на його життя 19 березня 2012 і надав нові матеріали, що підтверджують причетність Шепелєва до другого замаху на нього.

Екс-віце-президент "Родовід Банку" звернувся до влади і правоохоронних органів з проханням забезпечити справедливий і об'єктивний судовий процес стосовно Шепелєва.

"Я боюся повторення прецеденту з полковником Єрохіним. Нагадаю, в 2006 році з трибуни парламенту тодішній міністр МВС Юрій Луценко публічно заявив, що до цього злочину причетний депутат від БЮТ, чиє прізвище починається на "Ш", тобто фактично визнав причетність Шепелєва до вбивства Єрохіна. Хоча замовника злочину проти Єрохіна так і не знайшли - міліція заявила, що відшукали машину, в ній був конверт з грошима, імовірно, це сума за виконання замовлення. Вся справа розсипалася, слідство було закрито", - зазначив Дядечко.

Коментуючи причини такого розвитку ситуації навколо вищезгаданої справи, він відзначив, що "був включений політичний фактор" і виказав побоювання, що подібна ситуація може повторитися і сьогодні стосовно справи банку "Родовід".

"Я побоююся, що в разі замилювання справи "Родовіду" подібний розвиток подій може поставити під загрозу моє життя і життя моєї сім'ї, тим більше що прецедент був", - підкреслив Дядечко.