ua en ru

Світлична закріпила перше місце Харківського регіону в рейтингу областей, - дані КМУ

Світлична закріпила перше місце Харківського регіону в рейтингу областей, - дані КМУ Фото: Юлія Світлична

Оприлюднено рейтинг соціально-економічного розвитку регіонів

За даними урядового рейтингу регіонів за 2016 рік Харківську область, яку очолює Юлія Світлична, визнано першою серед областей. Дані оприлюднені сьогодні на сайті Мінрегіонбуду.

Згідно з рейтингом соціально-економічного розвитку регіонів Кабміну, за підсумками минулого року лідерами стали Харківська область (перша серед областей) та місто Київ. У першій п'ятірці також Київська, Вінницька та Чернівецька області. На останніх місцях – Луганська, Донецька, Сумська, Чернігівська та Херсонська області.

alt

Харківська область та Київ зберегли лідируючі позиції в порівнянні з 2015 роком. Зате Київська і Вінницька області піднялися на 3 пункти.

Луганська область порівняно з минулим роком опустилася з 24 місця на 25.

Рейтинг регіонів був складений на основі даних економічної та соціальної згуртованості, економічної ефективності інвестиційно-інноваційного розвитку, фінансової самодостатності, розвитку малого і середнього підприємництва та ефективності ринку праці.

Також Кабміном оцінювалися розвиток інфраструктури в регіоні, відновлювана енергетика та енергоефективність, доступність і якість послуг у сфері освіти, соціального захисту і безпеку, раціональне природокористування і якість навколишнього середовища.

alt

Раніше Комітет виборців України оприлюднив квартальний рейтинг роботи голів ОДА. Згідно з даними КВУ, Харківська область на чолі з Юлією Світличною посіла перше місце. Також область є лідером у відповідності рейтингу КВУ по 2016 рік. Київ у цьому рейтингу не оцінювався.