ua en ru

Весілля принца Гаррі і Меган Маркл: подробиці

Весілля принца Гаррі і Меган Маркл: подробиці Фото: принц Гаррі і Меган Маркл (royal.uk)

Принц Гаррі і Меган Маркл оголосили про заручини в листопаді 2017 року

Весілля принца Гаррі і Меган Маркл відбудеться 19 травня в каплиці Віндзорського замку. Всі подробиці про одруження внука королеви Єлизавети II і популярної американської актриси – в матеріалі Styler.

Що відомо про нареченого і наречену

33-річний принц Гаррі є молодшим сином Уельського Чарльза і принцеси Діани. У черзі престолонаслідування Сполученого королівства Гаррі – шостий.

Самому показному холостяку Великобританії приписували романи з відомими актрисами, співачками, моделями, серед яких Емма Уотсон, Кара Делевінь, Еллі Голдінг та інші. Восени 2016 року стало відомо, що принц Гаррі всерйоз захопився американською актрисою і фотомодель Меган Маркл. Молодих людей познайомили спільні друзі. У листопаді 2017-го пара оголосила про заручини.

Весілля принца Гаррі і Меган Маркл: подробиці

Фото: принц Гаррі (royal.uk)

Меган Маркл отримала популярність завдяки ролі в серіалі "Форс-мажори", також вона знімалася в серіалах "Грань", "Касл", "C. S. I.: Місце злочину Нью-Йорк", фільмах "Пам'ятай мене", "Нестерпні боси". Дівчина народилася в Лос-Анджелесі. Її батько має ірландські і голландське коріння, а мати - афроамериканка. За даними генеалогічних досліджень, Меган є прямим нащадком короля Англії Едуарда III. Принц Гаррі і його наречена – родичі в 17-му коліні. На момент знайомства з Гаррі Меган вже була розлучена. Її колишній чоловік – кінорежисер Тревор Енгельсон.

Заради шлюбу з спадкоємцем королівського престолу Меган Маркл завершила акторську кар'єру, відмовилася від публічного життя, роботи в громадських організаціях, прийняла британське підданство, а також змінила віру, пройшовши обряд хрещення в англіканській церкві.

Весілля принца Гаррі і Меган Маркл: подробиці

Фото: Меган Маркл (instagram.com-kensingtonroyal)

Після весілля Меган буде займатися благодійністю, як і всі члени королівської сім'ї. Ймовірно, вона стане патроном благодійного фонду герцога і герцогині Кембриджських і принца Гаррі.

За встановленою традицією, королева Великобританії Єлизавета II дала письмову згоду на одруження свого онука. На офіційній сторінці королівської родини у Twitter з'явився документ, засвідчений королівською печаткою та геральдикою. Так як у сім'ї нареченої немає герба, її емблемою були обрані роза (символ США), золоті маки (символ Каліфорнії), гілки оливи (з державної печатки США).

Увійшовши в королівську сім'ю, Меган Маркл отримає титул "Її Королівська Високість принцеса Генрі Уельська". Цілком ймовірно, що після вінчання королева дарує молодятам герцогство, як це було у принца Вільяма і Кейт Міддлтон. У такому разі Меган Маркл стане герцогинией.

Місце і час проведення торжества

Вінчання пари відбудеться в каплиці Святого Георгія при Віндзорському замку. Тут хрестили самого принца Гаррі в 1984 році. Свято розпочнеться 19 травня в 12:00 (14:00 за київським часом). Пряма трансляція буде доступна на телеканалах BBC, Sky News, ITV, на сайті каналу BBC, а також на YouTube і Facebook-сторінці Бі-Бі-Сі. Очікується, що за королівською весіллям будуть стежити сотні мільйонів глядачів по всьому світу.

Весілля принца Гаррі і Меган Маркл: подробиці

Фото: каплиця Святого Георгія (royal.uk)

Церемонію проведе архієпископ Кентерберійський Джастін Уелбі, а очолить церковну службу єпископ Девід Коннер, декан Віндзора.

Боярином жениха стане старший брат принца Гаррі - Вільям. У церемонії також будуть брати участь діти принца Вільяма і Кейт Міддлтон. Юний принц Джордж буде "квітковим пажем", а принцеса Шарлотта – однієї з дівчаток, рассыпающих пелюстки троянд. Наречену до вівтаря поведе батько – Томас Маркл. По дорозі до Виндзорскому замку в автомобілі з Меган буде знаходитися її мати – Дорія Рэгланд.

Після вінчання молодята Гаррі і Меган прокотяться у відкритій кареті "Аскот" по околицях Віндзора: із замку через ворота Castle Hill і вздовж вулиці High Street через Windsor Town. Потім пройде прийом в St George's Hall на 600 гостей, а ввечері відбудеться закритий вечеря в Фрогмор-хаус на 200 чоловік, який організовує батько нареченого принц Чарльз. Всі витрати по проведенню весілля принца Гаррі і Меган Маркл взяла на себе королівська родина.

Гості королівського весілля

Під час церемонії на території Віндзорського замку зможуть розміститися більше 2,5 тисяч гостей. Из общего количества приглашенных 1200 человек - непривілейовані піддані. Доступи в чарку у них не буде, але ці гості зможуть побачити карету з молодоженами.

Приглашені на весілля також отримали 200 чоловік - працівників благодійних організацій, з якими співпрацюють жени і невеста.

600 спеціальних запрошень з зображенням емблеми принца Уельського доставлені родичам і друзям королівської сім'ї.

На церемонії святкування принца Гаррі та Меган Маркла очікується присутність багатьох зіркових гостей. Хоча офіційно селебріті і не підтверджують запрошення на королівське весілля, британські ЗМІ припускають, що на весіллі будуть Елтон Джон, Джордж і Амаль Клуні, Девід і Вікторія Бекхем, учасниці групи Spice Girls, тенісистка Серена Вільямс, з якою товаришує Меган, комік Джеймс Корден, актриса Марго Роббі, колеги Меган по сериалу "Форс-мажори". Свои хиты на торжестве исполняют Элли Голдинг, Эд Ширан, група Coldplay и другие звезды.

Весілля принца Гаррі і Меган Маркл: подробиціВесілля принца Гаррі і Меган Маркл: подробиці

Фото: Джордж і Амаль Клуні (twitter.com vanityfair), Девід і Вікторія Бекхем (twitter.com extratv)

Очікується, що на весілля прибуде екс-президент США Барак Обама зі своєю дружиною. Однак у квітні в прес-службі Кенсінгтонського палацу заявили, що ні британські, ні світові політичні лідери не будуть присутні на весілля.

У скільки обійдеться весілля принца Гаррі і Меган Маркл

Експерти з організації весіль підрахували, що королівське торжество обійдеться в 32 млн фунтів стерлінгів (45,8 млн доларів). Основну частину цієї суми (43 млн доларів) становить оплата послуг із забезпечення безпеки. Охороняти гостей будуть снайпери і таємна поліція. На сайті весільного агентства Bride Book's був опублікований список витрат церемонії:

  • Місце проведення - 350 тис. Фунтів стерлінгів
  • Доставка їжі - 286 тис. Фунтів стерлінгів
  • Напої - 193 тис. Фунтів стерлінгів
  • Торт - 50 тис. Фунтів стерлінгів
  • Сукня нареченої - 300 тис. Фунтів стерлінгів
  • Зачіска і макіяж нареченої - 10 тис. Фунтів стерлінгів
  • Костюм нареченого - 8 тис. Фунтів стерлінгів
  • Кільця - 6 тис. Фунтів стерлінгів
  • Плаття для подружок нареченої - 5 тис. Тис. Фунтів стерлінгів
  • Наряди для дітей, розсипається пелюстки квітів - 1,69 тис. Фунтів стерлінгів
  • Музика - 300 тис. Фунтів стерлінгів
  • Фото і відео - 17 тис. Фунтів стерлінгів
  • Запрошення і бутоньєрки - 20 тис. Фунтів стерлінгів
  • Флористика - 110 тис. Фунтів стерлінгів
  • Декор - 130 тис. Фунтів стерлінгів
  • Весільна подорож -120 тис. фунтів стерлінгів

Весільне вбрання, частування, подарунки і перший танець на королівському весіллі

Для нареченої було пошито по дві однакових моделі сукні для офіційної частини церемонії, а також два однакові сукні для вечірнього прийому. Хто став дизайнером весільного вбрання, офіційно не називають. Хоча експерти вважають, що Меган довірила свій образ бренду Ralph & Russo, сукні якого вона раніше вибирала для фотосесії з нагоди заручин.

У весільному букеті нареченої будуть півонії, садові троянди і багато зелені. Згідно багатовікової традиції, в композиції також має бути присутня гілка світу з куща, який майже 2 сотні років назад посадила королева Вікторія. Крім цього, Меган повинна буде покласти квіти до Могили невідомого солдата, а не кинути букет незаміжнім подружкам. Ця традиція була заснована в 1923 році на весіллі короля Георга IV. Таким чином наречена вшанувала пам'ять брата загиблого в Першій світовій війні.

Для першого танцю принц Гаррі і Меган вибрали пісню Вітні Х'юстон "I Wanna Dance With Somebody". За словами інсайдерів, ця пісня має велике значення для нареченої, а вся музика в вечір свята буде енергійною і веселою. Очікується, що на торжестві виступлять також і запрошені зіркові гості.

Головним частуванням королівського свята стане лимонний торт з просоченням з сиропу бузини. Десерт прикрасить білий масляний крем і живі квіти. Частування довірили приготувати Клер Птак - американці, яка живе в Лондоні і володіє невеликою кондитерської.

Закохані вирішили наслідувати приклад принца Вільяма і відмовилися від весільних подарунків на користь благодійних організацій. Гаррі і Меган заявили, що вибрали 7 фондів, в які будуть переведені всі кошти, отримані на весіллі від гостей.