ua en ru

За добу в зоні АТО поранено чотирьох українських військових, - штаб АТО

За добу в зоні АТО поранено чотирьох українських військових, - штаб АТО Фото: за добу в зоні АТО поранено чотирьох українських військових

За минулу добу бойовики 77 разів обстрілювали позиції АТО

У зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу четверо військовослужбовців Збройних сил України (ЗСУ) отримали поранення. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

Зазначено, що обстановка в районі проведення АТО ускладнилася, оскільки на деяких ділянках лінії зіткнення російсько-терористичні бандформування підвищили інтенсивність обстрілів.

Зазначено, що бойовики стали частіше застосовувати важке артилерійське озброєння.

Так, повідомляється, що за минулу добу бойовики 77 разів обстрілювали позиції АТО, а також житлові квартали прифронтових населених пунктів.

Повідомляється, що на Приморському напрямку зафіксовано 39 обстрілів. Відзначено, що противник відкривав вогонь в районі Богданівки з 120 мм мінометів. Крім того, на тому ж напрямку з мінометів калібру 120 мм бойовики обстрілювали Чермалик і Красногорівку. Противник неодноразово здійснював обстріл опорних пунктів ЗСУ зі стрілецької зброї, гранатометів і мінометів калібру 82 мм біля Водяного, Широкиного, Павлополя, Новотроїцького, Гнутово, Талаковки і Мар'їнки.

На тому ж напрямі вчора було зафіксовано три обстріли бойовиками житлових кварталів населених пунктів, в тому числі Красногорівки, Павлополя і Мар'їнки. В результаті обстрілів ніхто не постраждав.

На Донецькому напрямку бойовики 26 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. Так, сили АТО обстрілювалися з мінометів калібру 120 і 82 мм, танкових гармат і менш потужного піхотного озброєння. Під час обстрілів укріплень біля Верхньоторецького одна з мін калібру 82 мм розірвалася неподалік від житлового сектору, в результаті чого було поранено місцевого жителя.

"Луганський напрямок. Активізувався минулої доби противник і на цій ділянці лінії зіткнення. Вчора проросійські бандформування з мінометів калібру 120 мм декілька разів вели вогонь по бійцях ЗС України, котрі тримають оборону в районі Кримського, Кряківки та Новотошківського. Також наші укріплення біля Кримського потрапили під ворожий обстріл зі 122-мм артилерії", - йдеться у повідомленні штабу АТО.

Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 06.00 годину 6 червня 2017 року Обстановка у районі проведення ...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 5 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підтримувані Росією бойовики на Донбасі увечері 5 червня обстріляли позиції сил антитерористичної операції і прикордонників поблизу Павлополя Донецької області.