ua en ru

За добу в зоні АТО один український військовослужбовець загинув, двоє отримали поранення, - штаб

За добу в зоні АТО один український військовослужбовець загинув, двоє отримали поранення, - штаб Фото: АТО

За добу бойовики здійснили 70 обстрілів

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) за добу станом на ранок 10 травня 2017 року загинув один український військовослужбовець, двоє отримали поранення. Про це повідомляє штаб АТО Facebook.

"За минулу добу ворог 70 разів відкривав вогонь по опорних пунктах українських захисників", - йдеться в повідомленні.

За інформацією штабу, на Донецькому напрямку, з мінометів калібру 120-мм і 82-мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем і кулеметів великих калібрів бойовики обстрілювали позиції поруч із Верхнеторецьким. З мінометів калібру 82-мм протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї били по опорним пунктам поблизу Авдіївки. За захисникам Троїцького і Новгородського били з мінометів калібру 82 мм, а гранатомети різних систем застосовував в районі Кам'янки. Також, були обстріляні позиції неподалік Зайцево, Миронівського та Луганського.

На Приморському напрямку з 120-міліметрових мінометів і протитанкових гранатометів російсько-терористичні війська обстріляли морських піхотинців поблизу Павлополя і Широкіно. В районі Водяного стріляли з озброєння танка, мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Із мінометів калібру 120-мм обстрілювали захисників Лебединського та Новотроїцького, в районі Мар'їнки стріляли з мінометів 82 мм, озброєння БМП, протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Крім того, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецька зброя застосовувалися в районі Чермалика і Гнутово, а автоматичні гранатомети - поблизу Старогнатовки. Зі стрілецької зброї були обстріляні опорні пункти наших військ поруч Гранітного і Богданівка. В районі Павлополя активізувалися ворожі снайпери.

На Луганському напрямку, з мінометів калібру 82-мм і великокаліберних кулеметів бойовики вели вогонь по позиціях поблизу Новотошкивки. 82 мм міномети, протитанкові ракетні комплекси і гранатомети різних систем застосовували по опорним пунктам неподалік Кримського. Захисників Новоолександрівки обстрілювали із зенітної установки ЗУ-23-2 і кулеметів великих калібрів, а по захисникам Новозвановка били з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Із автоматичних гранатометів противник відкрив вогонь у бік українських позицій поруч Валуйського, а зі стрілецької зброї поруч Станиці Луганської.

"В окремих випадках, коли виникає безпосередня загроза життю та здоров'ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню", - резюмували в штабі.

Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 06.00 10 травня 2017 року Ситуація в районі проведення АТО залиш...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 9 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що регіональними штабами Державної служби з надзвичайних ситуацій зареєстровано більше 1 млн 157 тисяч внутрішньо переміщених осіб з анексованого Росією Криму і окупованого Донбасу.