ua en ru

За добу на Донбасі бойовики 18 разів відкривали вогонь, - штаб АТО

За добу на Донбасі бойовики 18 разів відкривали вогонь, - штаб АТО Фото: українські військові (mil.gov.ua)

Двоє українських військових отримали поранення

Перша доба "шкільного перемир'я" на Донбасі не пройшла цілком спокійно. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

Наголошується, що якщо вдень кількість збройних провокацій з боку противника була мінімальною, то ближче до вечора бойовики активізували обстріл українських позицій.

Таким чином, всього за минулу добу незаконні збройні формування 18 разів відкривали вогонь. В результаті двоє українських військових отримали поранення.

"Зокрема напружена ситуація і надалі зберігається в районі Авдіївської промзони. Тут майже з 17 і протягом декількох годин бандити вели вогонь по опорним пунктам сил АТО з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї. Крім того, бандити випустили по наших позиціях 10 мін калібру 120 міліметрів", - йдеться в повідомленні. Також випадки застосування противником зброї зафіксовані в районі шахти " Бутівка.

#АТОподії Зведення прес-центру штабу АТО за 25.08.2017 року. Перша доба «шкільного перемир'я» у районі проведення АТО, н...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 25 серпня 2017 р.

Наголошується, що сили АТО відкривали у відповідь вогонь.

Водночас на Маріупольському напрямку бойовики стрілецькою зброєю намагалися спровокували українських військових на підступах до Талаківки, Гнутово, Павлополя, Лебединского, Широкіно і Чермалыка.

Майже повністю дотримувалися режиму припинення вогню бойовики тільки на Луганському напрямку, де за добу тільки один раз не прицільно використовували зброю, неподалік Малинового.

Нагадаємо, у МВС назвали кількість запобіглих терактів з початку АТО на Донбасі.