ua en ru

За добу бойовики 86 разів обстріляли сили АТО, - штаб

За добу бойовики 86 разів обстріляли сили АТО, - штаб Фото: бойовики на Донбасі

Бойовики суттєво знизили кількість провокативних обстрілів українських позицій

За минулу добу, 17 серпня, бойовики 86 разів обстріляли сили антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це повідомляє прес-центр АТО у Facebook.

"Загалом, упродовж минулої доби, незаконні збройні формування 86 разів порушили режим припинення вогню. 12 разів найманці застосовували артилерію, 27 - міномети, 52 - стрілецьку зброю і гранатомети", - йдеться у повідомленні.

17 серпня, з 18 години і до опівночі ситуація у зоні АТО залишалася стабільною. Незаконні збройні формування суттєво зни...

Posted by Прес-центр АТО on 17 августа 2015 г.

Відзначається, що бойовики суттєво знизили кількість провокативних обстрілів українських позицій і здебільшого, використовували стрілецьку зброю.

"Так поблизу Донецька, ввечері і наприкінці доби, зі 120-міліметрових мінометів ворог обстрілював наші опорні пункти у Красногорівці та Березовому. Близько 20 години, по селищу Мар'їнка бойовики вели вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї. А місто Авдіївку, двічі, накривали вогнем зі 122-міліметрової артилерії і мінометів. Крім того, з десятої години вечора найманці били з артилерії калібру 152 міліметри по позиціях сил АТО в селищах Горняк, Невельське, Красногорівка. В районі Маріуполя, о 18.45 під вогнем 120-міліметрових мінометів опинилися підрозділи АТО в Старогнатівці. А о 18.57 по цьому ж населеному пункту працювала реактивна артилерія противника. На Артемівському напрямку, близько о пів на восьму, протитанковими ракетами били по селищу Луганське. А по підрозділах української армії в Кримському, що на Луганщині, бойовики вели вогонь з озброєння БМП", - повідомляють у штабі.

Також зазначається, що після опівночі - 18 серпня, бандформування, використовуючи стрілецьке озброєння, продовжили поодинокі провокації, переважно, на Донецькому напрямку.

Нагадаємо, 16 серпня, бойовики 148 разів обстріляли сили антитерористичної операції (АТО) на Донбасі.