ua en ru

За добу бойовики 71 раз обстріляли позиції ВСУ на Донбасі, - штаб АТО

За добу бойовики 71 раз обстріляли позиції ВСУ на Донбасі, - штаб АТО Фото: обстріл Авдіївки з "Градів" ("Інформаційний спротив")

На Приморському напрямку було зафіксовано більше половини всіх порушень бойовиками режиму тиші - 42

Підрозділи російсько-терористичних військ продовжують методично вести вогонь по українським захисникам вздовж всієї лінії розмежування, іноді із застосуванням систем озброєння, заборонених мінськими угодами. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

Так, за минулу добу незаконні збройні формування 71 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО. При цьому один військовослужбовець ЗС України зазнав поранення.

"Противник істотно активізувався в темний час доби. Саме в результаті збройних злочинів бойовиків постраждали і мирні жителі одного з прифронтових населених пунктів", - йдеться в повідомленні.

На Приморському напрямку було зафіксовано більше половини всіх порушень бойовиками режиму тиші - 42. Під вогонь потрапили позиції ВСУ в районі Лебединського, Водяного, Широкіно, Мар'їнки, Чермалика, Павлополя, Талаківки, Гнутово, Старогнатівки, Славного, Новотроїцького та Красногорівки.

На Донецькому напрямку зафіксовано 17 фактів застосування бойовиками зброї.

Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 06.00 годину 10 червня 2017 року Оперативна обстановка в районі...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 9 червня 2017 р.

"Більше обстрілів противник здійснив у передмісті Авдіївки. Протягом дня, особливо під вечір, бойовики неодноразового вели там вогонь з мінометів різних калібрів, гранатометів і стрілецької зброї", - повідомляють в штабі АТО.

Крім цього, під вогонь бойовиків потрапили позиції ВСУ під Верхнеторецьком, Пісками, Опитним, Луганським, що на Світлодарській дузі.

На Луганському напрямку під ворожий мінометний вогонь потрапляли опорні пункти ЗС України поблизу Катеринівки, Новоолександрівки, Новотошковського, Новозванівки і Троїцького. На цих ділянках фронту, а також в районі Станиці Луганської, найманці били по українським воїнам із засобів ураження меншої потужності - стрілецької зброї та гранатометів.

Нагадаємо, бойовики обстріляли Мар'їнку і Красногорівку.