ua en ru

За добу бойовики 20 разів відкривали вогонь по українським позиціям на Донбасі, - штаб АТО

За добу бойовики 20 разів відкривали вогонь по українським позиціям на Донбасі, - штаб АТО Фото: за добу бойовики 20 разів відкривали вогонь про українських позиціях

У результаті обстрілу постраждали мирні жителі, а також інфраструктура регіону

З початку доби, 28 травня 2017 року, бойовики на Донбасі 20 разів застосовували зброю проти підрозділів Збройних сил України (ЗСУ), в тому числі і важке артилерійське озброєння, в результаті чого постраждали мирні жителі, а також інфраструктура регіону. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook.

"Приморський напрямок. На цій ділянці лінії зіткнення, починаючи орієнтовно з 6.30 години ранку, впродовж півтори години проросійські незаконні збройні формування здійснили інтенсивний обстріл оборонних укріплень сил АТО під Красногорівкою. Бойовики використовували міномети калібрів 120 й 82 мм, озброєння танків й БМП, гранатомети. Водночас вони випустили понад 10 снарядів з РСЗВ "Град" по житлових кварталах цього населеного пункту", - йдеться у повідомленні штабу АТО.

Зазначено, що потім бойовики двічі відкривали вогонь з 120-мм мінометів по позиціях ВСУ в районі Широкиного.

Повідомляється, що на Донецькому напрямку проросійські бандформування до світанку кілька разів відкривали вогонь зі 120-мм мінометів та озброєння танка по оборонним укріпленням ВСУ в районі селища Луганське (на Світлодарській дузі).

Зазначено, що передмістя Авдіївки незаконні формування обстрілювали з артилерійських систем калібру 122 мм та гранатометів різних модифікацій.

Зазначено, що на Луганському напрямку бандформування двічі обстрілювали з великокаліберних кулеметів опорні пункти ВСУ поруч з Новоолександрівкою.

Зведення прес-центру штабу АТО за день станом на 18.00 годину 28 травня 2017 року Ситуація у районі проведення АТО зали...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 28 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ранковий артилерійський обстріл Красногорівки Донецької області, в результаті якого, за останніми даними, поранено вісім осіб, поліція кваліфікувала як терористичний акт.