ua en ru

Існування України не є умовою існування вільної Польщі, - дипломат

Існування України не є умовою існування вільної Польщі, - дипломат Фото: Ян Паріс (ipn.gov.pl)

Дипломат підкреслив, що Україна "фальсифікує історію"

Глава політичного кабінету Міністерства закордонних справ (МЗС) Польщі Ян Паріс заявив, що існування України не є умовою для існування вільної Польщі. Про це повідомляє RMF24.

"Польща є п'ятою країною в ЄС після виходу Великобританії, Польща входить до складу НАТО, вона є основною країною східного флангу і буде існувати незалежно від того, що відбувається в Україні, буде ситуація краща або гірша", - заявив Паріс.

За його словами, сильна і незалежна Україна важлива для Польщі, однак те, що це є необхідною умовою існування вільної Польщі є хибною думкою.

Дипломат підкреслив, що Україна фальсифікує історію і переслідує польська меншина. За його словами, українські чиновники мають неправильне бачення Польщі, оскільки читають виключно "Газету Виборчу".

"Поки так буде, доти вони будуть продовжувати помилятися. Вони вважають, що Варшава слабка, ізольована і потребує України. Неправда. Це Україна потребує Польщі. Польща без України цілком собі допоможе", - заявив дипломат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву президент Європейської Ради Дональда Туска, що не існує безпечної Польщі, якщо вона конфліктує з Україною.