ua en ru

Істотний рівень зарубіжної та держвласності дає певний запас міцності банкам України, - Fitch

Істотний рівень зарубіжної і/або державної власності забезпечує певний запас міцності в плані підтримки для банків України. Про це говориться в огляді Fitch по банківській системі СНД.

"Показники банків в Україні і Білорусі в 2013 р. будуть високою мірою залежати від розвитку макроекономічної ситуації. При цьому якість активів, показники капіталізації і стабільність депозитів у банків потенційно вразливі у разі слабкості валютного курсу та його впливу на економічну активність. В той же час на обох ринках банки мають гнучкість щодо визнання проблемних кредитів, а істотний рівень зарубіжної і/або державної власності забезпечує певний запас міцності в плані підтримки", - говориться в огляді.

Аналітики також відзначають, що банки України і Казахстану по -, як і раніше найбільш обтяжені високими рівнями знецінених кредитів, а Україна і Білорусь зважаючи на слабкі зовнішніх фінансів і невизначеність у політиці, що проводиться, найбільш схильні до ризику у випадку більш широкого стресу на фінансовому ринку або в макроекономіці.

Читайте також: Fitch залишило "стабільний" прогноз на 2013 р. з металургійного і гірничодобувного сектора країн СНД.