ua en ru

Сущенко заявив, що розраховує на обмін

Сущенко заявив, що розраховує на обмін Фото: Роман Сущенко (УНІАН)

Сущенко також пообіцяв родині, що обов’язково повернеться

Український журналіст Роман Сущенко, незаконно засуджений у Російській Федерації, заявив, що розраховує на обмін. Про це він заявив сьогодні перед початок засідання у Верховному суді РФ, повідомляє УНІАН.

Як зазначається, Сущенко також пообіцяв родині, що обов’язково повернеться. Крім того, він зазначив, що готовий до будь-якого розвитку подій, зокрема, й до етапування в колонію.

"Я розраховую на обмін, все залежить від переговорників", - сказав він, додавши, що перебуває у гарній фізичній та моральній формі.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду про 12 років ув'язнення для Сущенка. У свою чергу адвокат Сущенка Марк Фейгін заявив, що наразі він готує скаргу до Європейського суду з прав людини.

Зазначимо, посольство України у Франції закликає міжнародну спільноту посилити тиск на Росію, щоб допомогти негайно звільнити всіх українських політв'язнів, а зокрема Сущенка.

Додамо, раніше Фейгін заявляв, що Сущенка можуть обміняти на керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського.

Відзначимо, Сущенко (кореспондент інформаційного агентства "Укрінформ") був затриманий у РФ в жовтні 2016 року за підозрою в шпигунстві. У РФ також вважають Сущенка кадровим співробітником української розвідки. Так, за версією слідства, він нібито займався збором таємних відомостей про діяльність збройних сил і військ нацгвардії РФ.