ua en ru

Сущенка можуть етапувати до колонії через 2-3 тижні, - Фейгін

Сущенка можуть етапувати до колонії через 2-3 тижні, - Фейгін Фото: Роман Сущенко (УНІАН)

Захист розраховує, що Сущенко буде відбувати покарання в центральній Росії

Засудженого в Росії українського журналіста Романа Сущенка можуть етапувати до колонії через 2-3 тижні. Про це заявив російський правозахисник Марк Фейгін, повідомляє новина РБК-Україна з посиланням на "Укрінформ".

Фейгін припустив, що 2-3 тижні займе оформлення документів та вирішення питань, пов'язаних з етапуванням Сущенка. Він також додав, що МЗС України направило Росії ноту з місцем можливого місця етапування.

"Повторюся, ми розраховуємо, що це буде центральна Росія. Але зараз, яким буде місце відбування строку, ніхто не знає", - підкреслив Фейгін.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Сущенко готовий просити президента Російської Федерації Володимира Путіна про помилування.

"Роман готовий написати цей нещасний папірець з проханням про помилування. Неважливо, що ти напишеш, головне опинитися в Києві. Він провину як не визнавав, так і не визнає, але прохання про помилування абсолютно не означає, що ви визнаєте свою провину", - зазначив Фейгін.

Минулого тижня Верховний суд РФ визнав законним вирок Сущенку. 4 червня його засудили до 12 років в'язниці за звинуваченням у шпигунстві.