ua en ru

Сурков може піти у відставку з посади помічника президента РФ

Сурков може піти у відставку з посади помічника президента РФ Фото: Владислав Сурков (government.ru)

Сурков може піти у відставку через провал стратегії по Україні

Помічник президента Росії Владислав Сурков, який відповідає за український напрямок і співпрацю з Абхазією і Південною Осетією, може покинути свій пост. Про це повідомляє російські ЗМІ з посиланням на джерела.

Стали відомі кілька причин можливої відставки Суркова: стратегія на українському напрямку в цілому зайшла в глухий кут, Мінські угоди не виконуються, якихось проривів у найближчій перспективі не передбачається.

Крім того, у Суркова були конфлікти з іншими відомствами, які "вважали, що він втручається не в свої справи". Також у команди Суркова був конфлікт з силовиками, зокрема з 5 службою ФСБ РФ (служба оперативної інформації та міжнародних зв'язків), яка відповідала за контррозвідку на територіях "ДНР" і "ЛНР". Зазначено, що саме ця служба підтримувала ватажка "МГБ ЛНР" Леоніда Пасічника в його конфлікті з головою самопроголошеною республікою "ЛНР" Ігорем Плотницьким. Ватажка "ЛНР," в свою чергу, підтримував Сурков.

За словами директора Центру політичної кон'юнктури РФ Олексія Чеснакова, помічник президента РФ, швидше за все, не залишиться в Кремлі.

Нагадаємо, в серпні 2017 року Сурков заявив, що поточна ситуація на Донбасі не влаштовує ні сторони конфлікту, ні зовнішні сили, які сприяють врегулюванню.