ua en ru

Суркіс висловив надію, що ситуація з "Металістом" не повториться

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс висловив надію, що ситуація з ФК "Металістом" не повториться. Про це йдеться в заяві Суркіса.

"Мені, діючому віце-президенту УЄФА, не пристало якимось чином коментувати рішення незалежних дисциплінарних інстанцій, тим більше - інтерпретувати їх. І я не стану цього робити, ні у формі повчання винних, ні тим паче, дискусії з ними. В той же час як член команди президента УЄФА Мішеля Платіні я твердо впевнений в одному - Європейський футбольний союз і надалі керуватиметься принципом нульової терпимості до будь-якого роду проявів нечесної гри, - зазначив Суркіс. - Сподіваюся, ФК "Металіст", його офіційні особи зроблять належні висновки з того, що сталося, аби уникнути повторення подібних інцидентів у майбутньому. Адже вони загрожують як небажаними турнірними наслідками, так і великими репутаційними втратами".

За його словами, тепер, коли у всіх процедурних етапах цієї справи остаточно поставлена крапка, настав час "втихомирити емоції і звернутися до здорового глузду".

"А це означає, що функціонування однієї з кращих українських команд має повернутися в природне - змагальне русло. У зв'язку з цим можу тільки вітати розсудливі заклики керівництва ФК "Металіст" до вболівальників, незважаючи на те, що не всі з них прислухалися до слів розуму", - заявив Суркіс висловив слова співчуття і підтримки шанувальникам харківської команди.