ua en ru

Супрун назвала міста, де були труднощі із запровадженням системи "Лікар для кожної сім'ї"

Супрун назвала міста, де були труднощі із запровадженням системи "Лікар для кожної сім'ї" Фото: Уляна Супрун (Віталій Носач, РБК-Україна)

За її словами, у більшості міст кампанія розпочалася нормально

Уляна Супрун назвала міста України, в яких були труднощі із запровадженням національної кампанії з вибору лікаря "Лікар для кожної сім'ї". Про це в.о. міністра охорони здоров'я повідомила на брифінгу "Результати перших двох тижнів національної кампанії з вибору лікаря "Лікар для кожної сім'ї", передає кореспондент РБК-Україна.

"Всі медичні заклади первинної ланки мають мати чотири речі: комп'ютер, інтернет, принтер і папір. Це базові речі, без яких неможливо роздрукувати і підписати декларацію. Кампанія розпочалася більшістю нормально. Були складнощі у Львові і Дніпрі. В них були декотрі питання, однак ми все з'ясували. У сільських місцевостях розвивається кампанія. Село Васильківка у Дніпропетровській області, в них вже є уповноважена особа, яка підписує декларації з людьми, наприклад. Село Велика Багачка, почали підписувати декларації вже зараз", - повідомила Супрун.

Було зазначено, що вчора зареєстрований рекорд - 84 тисячі декларацій протягом одного дня.

"Кампанія розпочалася по всій країні. Ми бачимо відсутність залежності ходу кампанії від місцевості. В місті Киів добре відбувається кампанія. Є міста, де погано відбувається кампанія. Був міф, що в селах кампанія не йде, але він не підтвердився. Вчора був в Одесі, село Гольма. Цього тижня там підписано 94 декларації. Лікар там роздає візитки пацієнтам. Під час поїздки до Вінниці, повернув до Житомирської області. А виявляється - там все прекрасно. Я думаю, що з цим міфом ми попрощаємося", - сказав Павло Ковтонюк, замміністра охорони здоров'я.

Нагадаємо, раніше сьогодні в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила, що найбільше декларацій з лікарями підписано у Києві, а саме - 76 тисяч.