ua en ru

Супрун повинна піти у відставку через провалену вакцинацію, - "Наш край"

Супрун повинна піти у відставку через провалену вакцинацію, - "Наш край" Фото: Уляна Супрун (kmu.gov.ua)

Кількість хворих на кір збільшується перед початком літніх канікул

Уряд має відправити Уляну Супрун у відставку за провалену вакцинацію – на кір з початку року захворіли втричі більше людей, ніж за весь 2017-й. Про це заявив співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак, передає прес-служба партії.

За його словами, через провал вакцинації з початку року в Україні на кір захворіло майже 14 тис. осіб.

"З початку року на кір захворіли 13 883 українців – понад 5,6 тис. дорослих і 8,2 тис. дітей. Це в три рази більше, ніж за весь 2017-й. Шестеро дітей і двоє дорослих померли. МОЗ постійно звітує про збільшення кількості щеплених українців, а хворих на кір стає все більше. Уряд має негайно вжити протиепідемічні заходи для запобігання подальшого розповсюдження кору в країні і, через нездатність зупинити епідемію, відправити у відставку Супрун", – упевнений Мазурчак.

Він нагадав, що ще в минулому році "Наш край" попереджав про недостатню кількість вакцини і її повільну доставку в Україну.

"Протягом 2017 року на кір захворіли 4 782 людини. Але Міністерство охорони здоров'я практично нічого не зробило для виправлення ситуації і повністю провалив кампанію з вакцинації українців", – зазначив Мазурчак.

Співголова "Нашого краю" додав, що особливо загрозливою ця ситуація виглядає напередодні літніх канікул.

"Турбує, що кількість хворих на кір: збільшується перед початком літніх канікул. Це загрожує поширенням хвороби саме серед дітей, які будуть відпочивати в дитячих таборах", – резюмував Мазурчак.

За оперативними даними Центру громадського здоров'я, з початку року на кір захворіли 13 883 українців – 5 603 дорослих і 8 280 дітей. За цей час від ускладнень померло вісім людей: шестеро дітей і двоє дорослих.