ua en ru

"Сумигаз Збут" та "Ощадбанк" дійшли згоди щодо перерахування коштів субсидій

"Сумигаз Збут" та "Ощадбанк" дійшли згоди щодо перерахування коштів субсидій Ілюстративне фото (vl.104.ua)

Компроміс був досягнутий завдяки тому, що комісійні витрати покриватиме Мінсоцполітики

Газопостачальна компанія "Сумигаз Збут" та державний банк "Ощадбанк" дійшли згоди щодо перерахування коштів субсидій, призначених споживачам після 1 січня 2019 року. Про це повідомляє прес-служба "Сумигаз Збуту".

"До цього при укладанні договору на переказ монетизованих субсидій "Ощадбанк" висунув умову сплати комісійної винагороди у розмірі 0,7%. Але ці кошти не передбачені у кінцевій вартості природного газу для побутових споживачів. Компроміс був досягнутий завдяки тому, що ці витрати покриватиме Мінсоцполітики. Після цього 4% від субсидій клієнтів "Сумигаз Збуту", які залишались на рахунках "Ощадбанку", переведені на особові рахунки клієнтів постачальника газу", - йдеться у повідомленні.

Директорка ТОВ "Сумигаз Збут" Олена Руденко зазначила: "Ми підтримуємо монетизацію субсидій та вважає її важливим кроком створення ринку газу для побутових споживачів. А після врегулювання з державним банком питання перерахунку коштів, компанія сподівається, що механізм монетизації субсидії принесе очікувані результати"

В компанії також нагадують, що заборгованість більше 340 гривень може стати причиною позбавлення державної допомоги, і надалі загрожує припиненням газопостачання. Інформацію про боржників та розмір їх заборгованості "Сумигаз Збут" зобов’язане щомісяця передавати до управлінь з питань соціального захисту населення. Інформацію про стан особового рахунку у будь-який час можна дізнатись у особистому кабінеті на сайті 104.ua.