ua en ru

У Сумській ОДА спростували порушення проти губернатора Клочка трьох кримінальних справ

У Сумській ОДА спростували порушення проти губернатора Клочка трьох кримінальних справ Фото: Микола Клочко

При цьому нагадали про відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину

У Сумській обласній держадміністрації спростували інформацію, поширену вчора позафракційним народним депутатом Віталієм Купрієм, про порушення проти голови ОДА Миколи Клочка трьох кримінальних справ. Про це повідомили у прес-службі Сумської ОДА.

"Інформація, що з'явилася на деяких інформаційних сайтах про відкриття трьох кримінальних справ стосовно голови Сумської обласної державної адміністрації, не відповідає дійсності, оскільки чинним законодавством взагалі не передбачено такої процедури", - йдеться в повідомленні.

Відповідно до статті 214 КПК України, існує лише процедура внесення відомостей до ЄРДР, що передбачає обов'язкове внесення відомостей за всіма заявами і повідомленнями про вчинене кримінальне правопорушення. "Разом із тим це не означає, що факти, наведені в цих заявах або повідомленнях, є обґрунтованими", - зазначили в управлінні інформдіяльності та комунікацій із громадськістю Сумської ОДА.

При цьому у прес-службі нагадали про те, що, згідно зі ст.383 Кримінального кодексу України, передбачена відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину.

"Щодо інформації у пресі про підозру голові Сумської обласної державної адміністрації у вчиненні злочинів слід зазначити, що ця інформація також є неправдивою, оскільки голова Сумської ОДА не отримував повідомлення про підозру у порядку, передбаченому статтями 276-279 КПК України. Відповідно, він не має статусу підозрюваного", - йдеться в повідомленні.

При цьому Микола Клочко залишає за собою право подати позовну заяву щодо викладення неперевірених фактів, які принижують честь і гідність і шкодять діловій репутації.

Нагадаємо, вчора позафракційний нардеп Віталій Купрій на своїй сторінці у Facebook написав про те, що на голову Сумської ОДА заведено три кримінальні справи за фактом нецільового використання бюджетних коштів, перевищення і зловживання владою.