ua en ru

У Сумській області затримано групу викрадачів нафти

У Сумській області затримано групу викрадачів нафти Фото: вилучена ємність для перевезення нафтопродуктів

Поліція запобігла незаконному врізанню 6 зловмисників у нафтопровід

У Сумській області оперативники внутрішньої безпеки поліції регіону запобігли незаконному врізанню зловмисників у нафтопровід та вилучили у них відповідне устаткування. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"Оперативники спрацювали на випередження і не дали "чорним геологам" реалізувати свої злочинні плани. Два ВАЗа і КамАЗ, які прямували до гілки свердловини Анастасівка - Талалаївка, були затримані поблизу села Гришине Сумської області. В автомобілях перебувало 6 осіб - уродженці регіону, 22-38 років, раніше не судимі", - йдеться в повідомленні.


Зазначено, що в багажниках легковиків правоохоронці знайшли інструменти, необхідні для врізки: зварювальний апарат, гумовий шланг, акумулятори та інший інвентар.

У Сумській області затримано групу викрадачів нафтиФото: вилучене устаткування для врізки в нафтопровід

"У вантажівці, яку спритники замаскували під зерновоз, було виявлено ємність об'ємом 18 кубічних метрів, призначену під перевезення нафтопродуктів та їхні залишки", - доповіли в поліції.

У Сумській області затримано групу викрадачів нафтиФото: затриманий КамАЗ зловмисників

Згідно з законодавством, пошкодження об'єктів магістральних або промислових нафто, газо, конденсатопроводів та нафтопродуктопроводів групою осіб - ч. 2 ст. 292 КК - передбачає покарання від обмеження волі на 5 років до позбавлення волі на 3-8 років.

Наразі триває перевірка затриманих осіб до незаконної діяльності, а також вирішується питання щодо правової кваліфікації їхніх дій.

Нагадаємо, нещодавно Держприкордонслужба на кордоні з Росією в Луганській області виявила трубопровід, за допомогою якого переміщували контрабанду паливно-мастильних матеріалів.