ua en ru

У Луганській області виявили підпільний нафтопровід на кордоні з РФ

У Луганській області виявили підпільний нафтопровід на кордоні з РФ Фото: правоохоронці демонтували трубопровід

Труба діаметром 100 міліметрів вела у бік державного кордону

Державна прикордонна служба України на кордоні з Росією в Луганській області виявила трубопровід, за допомогою якого переміщували контрабанду паливно-мастильних матеріалів. Про це повідомляє прес-центр ДПСУ.

Зазначено, що підпільну підземну комунікацію правоохоронці виявили за допомогою спеціального пристрою - георадару, в районі населеного пункту Граківка Троїцького району.


"У ході обстеження прилеглої місцевості було встановлено, що цей трубопровід прокладено в напрямку закинутої птахоферми. Ймовірно, цю будівлю зловмисники планували використовувати як місце накопичення паливно-мастильних матеріалів. Трубу діаметром 100 міліметрів, що вела у бік державного кордону, прикордонники демонтували", - йдеться в повідомленні.

Наразі вживаються заходи щодо встановлення кола осіб, причетних до здійснення зазначеної протиправної діяльності, та продовжуються заходи щодо обстеження прилеглої місцевості з метою виявлення інших незаконно-встановлених комунікацій.

Нагадаємо, прикордонники відділу "Мілове" Луганського загону спільно зі співробітниками СБУ 15 липня виявили підземний пластиковий трубопровід, що веде з Росії в Україну.