ua en ru

У Сумській області затримали підозрюваного у крадіжках з церков

У Сумській області затримали підозрюваного у крадіжках з церков Фото: поліція (РБК-Україна)

Затриманий з 2000 року обкрадав православні храми

В Сумській області затримали підозрюваного у скоєнні низки крадіжок з церков Києва, Сум, Одеси та Полтави. Про це йдеться в повідомленні поліції Сумської області у Facebook.

Повідомляється, що віруючі в православному соборі в Охтирці звернули увагу на чоловіка, який ходив навколо скриньки з пожертвами, і впізнали його, так як його фото поліція поширювала з минулого року. В результаті правоохоронці затримали його.

За даними слідства, раніше судимий 56-річний житель Полтавської області з 2000 року займається крадіжками з церков і храмів. У нього вилучили спеціальні засоби, які він використовував для витягування грошей з щілини церковних ящиків, не відкриваючи їх.

"Довгий час чоловік проживав на території монастирів і працював пастухом, а потім обкрадав церковні скриньки, а іноді і знімав золоті прикраси з кіотів", - йдеться в повідомленні.

Підозрюваного помістили в СІЗО.

На Сумщині поліція затримала церковного крадія-«гастролера» (ФОТО) «Бог шельму мітить» - саме це прислів‘я в повній м...

Опубліковано ГУНП в Сумській області 19 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці затримали на хабарі заступника мера Первомайська. Чиновниця вимагала хабар за дозвіл на розміщення зовнішньої реклами.