ua en ru

У Сумській області затримали громадянина РФ, який розшукується правоохоронцями Молдови

У Сумській області затримали громадянина РФ, який розшукується правоохоронцями Молдови Фото: пункт пропуску "Бачівськ"

Затриманого росіянина розшукує Інтерпол

Сумській області Прикордонники затримали громадянина Російської Федерації, якого розшукують правоохоронні органи Молдови. Про це повідомили в прес-службі Держприкордонслужби України.

"У пункт пропуску "Бачівськ" на виїзд з України мікроавтобусом Mercedes-Benz Sprinter, в якості пасажира прибув громадянин РФ. Стосовно нього при здійсненні заходів прикордонного контролю спрацювала база даних Інтерполу", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, даний громадянин перебуває у міжнародному розшуку з метою арешту та подальшої екстрадиції до Республіки Молдова для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого частиною другою статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу Республіки Молдова.

У ході розгляду документів, прикордонники виявили також підроблену позначку Держприкордонслужби про перетин державного кордону України. Про виявлене протиправне діяння, що містить ознаки кримінального злочину, передбаченого статтею 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України, прикордонники повідомили співробітникам Нацполіції.

В даний момент, 35-річний громадянин РФ затриманий. Після проведення процесуальних дій у встановленому порядку росіянин переданий компетентним органам.

altalt

Фото: затриманий громадянин РФ, який розшукується Інтерполом

Нагадаємо, раніше повідомлялося заяві Держприкордонслужби, що Російська Федерація нарощує військовий потенціал в окупованому Криму, готуючись до наступу.