ua en ru

У Сумській області митники припинили спробу ввезення контрабандного срібла

У Сумській області митники припинили спробу ввезення контрабандного срібла Фото: срібло

На митниці вилучили сережки, каблучки, ланцюжки в кількості близько 1 тис. одиниць

На митному посту "Конотоп" Сумської митниці співробітники прикордонної та митної служб попередили спробу ввезення виробів з срібла. Про це повідомили в прес-службі Державної фіскальної служби.

"Це були сережки, кільця, браслети, ланцюжки загальною кількістю майже 1 тис. одиниць. Власником знахідки виявився громадян України, провідник одного з вагонів потягу сполученням "Київ - Москва", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, він сховав прикраси у конструктивній порожнині службового купе, доступ до якої здійснюється через люк, що закривається спеціальним ключем.

За даним фактом працівники Сумської митниці ГФС склали протокол про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України "Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю". Товари вилучені, справу буде передано в суд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Чернігові учні 8-9 класів школи №24 знайшли найбільший в історії міста скарб, коли приводили до ладу шкільну клумбу. Знахідка складалася з польських монет середини XVII століття, зроблених зі срібла низької проби. У металі міститься велика кількість міді.