ua en ru

У Сумській області знесли пам’ятний знак Шевченку

У Сумській області знесли пам’ятний знак Шевченку Фото: в'їзд у місто Глухів

Зловмисника оперативно затримала поліція

У Глухові Сумської області поліція затримала п'яного водія, який пошкодив пам'ятний знак українському письменнику Тарасу Шевченку. Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Сумській області.

Зазначено, що до чергової частини поліції близько 23:00 суботи надійшло повідомлення від місцевого жителя про те, що на вул. Верігінська, 1 трапилось ДТП - водій КАМАЗу, здаючи заднім ходом, пошкодив металеві ворота.

"З'ясувалося, що, крім металевих воріт, водій зніс ще й пам'ятний знак Т. Шевченку, який був встановлений неподалік. Після чого покинув машину та втік. Ужитими заходами його затримали й доставили до відділу поліції. На момент затримання він перебував у стані сильного алкогольного сп'яніння", - розповів в. о. начальника Глухівського відділу поліції Андрій Сердюк.

Як доповіли у відомстві, затриманому чоловікові 26 років, а за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння, порушення правил дорожнього руху, керування автівкою без водійського посвідчення на нього було складено адміністративні протоколи.

"Сам порушник свою провину визнав і пообіцяв відремонтувати пошкоджений пам'ятний знак власними силами", - резюмували в поліції.

Нагадаємо, нещодавно в Оренбурзі (Росія) зруйнували будинок українського письменника Тараса Шевченка.